Ellen och Oscar bloggar

Vi har lärt oss kvart i på klockan. Ellen har börjat här hon ska bli en fröken hon går på Karlstads Universitet.
Vi har byggt med klossar på tekniken. Vi tittade på Typiskt Teknik vi fick lära oss om olika byggen.

Vi har haft bild och vi målade hällristningar. Vi målade med röd krita. Vi skrynklade ihop papperet och målade med grå färg. Det var roligt.
Björnis som gör sin tredje VFU period i klassen hälsar att projektet med hällristningar som vi gjort i Bilden har varit lyckat. Eleverna har uppskattat att få lära sig om forntiden, dess folk och deras konstformer.

Fröken har fått en ny uggla av Ida som inte har fått något namn än hon blev så glad för den. Den har Idas mormor gjort.
Vi läser en ny bok. Den är med i årets bokbrygga. Den heter Sjörövarhöst.

En kväll hör Stella hur mamma Miriam köper en gammal sjömanskista av någon nere i antikbutiken. Fast Miriam inte säger något förstår Stella att det är en kista med ovanligt innehåll. När Stella smygtittar i den hittar hon både en märklig dagbok som tillhört en person vid namn Ensamseglaren och en kompassring som passar så perfekt på hennes finger att den inte går att ta av.

Men vem är Ensamseglaren och varför vill sjörövaren Benbow så hemskt gärna ha tag på hans dagbok och kompassringen på Stellas finger? Frågorna blir bara fler och fler och Stella måste ta hjälp av skorstensbarnen för att hitta svaren!