Veckobrev vecka 17

Den här veckan har vi avslutat första kapitlet i vår nya mattebok om klockan med ett test. De är riktigt duktiga på klockan nu men det här är någonting man måste träna på så att det “sitter” Era barn får  med sig ett klockhäfte hem en del är färdiga med det och en del har kvar i det. Det här är ett häfte som inte behöver skickas tillbaka till skolan igen utan använd det hemma och träna på.

I skogen hade vi en härlig förmiddag. Barnen fick träna på att knyta olika knopar och det var verkligen klurigt (även för fröknarna) de fick testa att göra upp eld med ett tändstål- alla hann inte pröva  så vi kommer göra det igen på måndag. Barnen fick tälja sin egen grillpinne och grilla sitt pinnbröd.
Vi letade efter vårtecken och såg massor, fjärilar, knoppar, myror olika fåglar.
Vi har haft en bildlektion med Björnis där barnen har fått rita en egen runsten med runor på. Han visade dem olika runstenar.
Vi har ju faktiskt en runsten nära oss den i Väse. Ta er en utflykt om ni inte har sett den. Om ni åker dit så ta en bild på ert barn med runstenen och maila mig 🙂

Vi har haft teknik där vi pratade om all teknik som finns i ett kök. Vi tittade på ett avsnitt av Typisk teknik som handlade om teknik i köket.
I SO har vi jobbat med Bondestenåldern där vi har läst och jobbat i vår SO-bok. Vi har även tittat på en film och vi hann med ett nytt avsnitt av Arkeologens dotter.

Info om vecka 17:

Utevistelse-vi går till skogen skattkärrsfika om man vill.
Tisdag- uteidrott- inget ombyte behövs.

Torsdag– Läsläxa tillbaka till skolan
Fredag– Lovdag-Skolan stängd men fritids öppet för dem som meddelat det.
Trevlig helg önskar vi er/ Sofie-Cecilia-Ellen _Björnis