Hej!
Tänk nästa vecka är det sportlov. Härligt tycker barnen.
Här kommer info från rektor Johan klicka på länken(de blå siffrorna):

200220

På måndagen fick vi besök av tre tjejer från Norge som ska bli lärare. De är i klass 4 och gör sin vfu. Barnen tycket det var jättekul och de frågade om olika ord. Roligt och lärorikt med lite norska. Har barnen berättat vad ett rumpetroll är för något 🙂

Den här veckan har vi jobbat med bokstaven Gg. När man skriver den “lilla”gemena bokstaven så lär jag barnen att skriva g men i många texter på dator-i tidningar-böcker  så möter man oftast på  den så här:.När jag visade den för barnen var det många som redan kände igen att den kunde skrivas så. Gg kan utalas som g- groda,gul,grön. G kan även låta som Jj-gevär,George,geografi.

På bilden har vi gjort så fina skymningsbilder med fåglar.

I matten har vi nu börjat jobba med den analoga klockan,hel och halvtimmar. Vi har lärt oss vilken visare som är minutvisaren och timvisaren. Hur många minuter går det på en timme och hur många timmar är ett helt dygn.
Träna hemma genom att fråga barnen vad klockan är.

I NO har vi fortsatt att prata om vattnet. Vi har lärt oss om vattnets kretslopp. Vi läste i vår NO-bok och tittade på film om det. Vi har kikat på hur vatten renas så vi kan dricka det igen och hur ett reningsverk fungerar.

I tekniken har vi tittat på Evas superkoll om hur en cykel fungerar. Vi har pratat om hur olika tekniska saker har förändrats. Ex en visp- Vispens historia börjar redan i stenåldern. Stenåldersmänniskan hade skinnpåsar till att förvara grädden i och där vispades den till smör. Senare på vikingatiden tillverkades vispar av björkris och en visp av ris kan man ju faktiskt ha än idag. Idag har alla en elvisp. Klassen kom på massor av olika tekniska saker som har förändrats genom åren.

Info om vecka 10+11- Ingen skogsvistelse,
Simundervisning

Vecka 10: 2/3 måndag 3/3 tisdag 4/3 onsdag 5/3 torsdag
Vecka 11: 9/3 måndag ta med badkläder,handduk tvål/schampo
*För att få godkänt betyg i idrott och hälsa i årskurs 6, alltså minst betyget E, ska en elev:kunna simma 200 meter, varav minst 50 meter på rygg och resten på valfritt simsätt.
Fredag 6/3-Läxan tillbaka Idrott / ta med ombyte+handduk

Ha nu ett riktigt roligt sportlov får se om det kommer någon snö. //Sofie och  Cecilia