Den här veckan har vi arbetat med bokstaven -Qq som vi inte använder så mycket i svenska språket jämförelse mot i engelsktalande länder. Knepig att skriva var den  tyckte barnen.
Nu har en del av barnen börjat skriva berättelser som en punkt på arbetsschemat istället för att bara skriva några meningar. Roligt!!

I matten har vi tränat på siffrorna 16,17,18,19,20. Nu gäller det att man kan tio-kompisarna ordentligt då går det mycket lättare att addera och subtrahera lite högre tal. Vi har även tränat på vad som är ental och tiotal. Ett knep när vi räknar högre tal är att addera eller subtrahera entalen först och sen tiotalen.
Ett tips till er därhemma för att träna tio-kompisarna är att ta fram en kortlek, ta bort de klädda korten. Ta fram ett kort i taget be barnet snabbt svara vilken kompis kortet har.
I NO har vi lärt oss om hav,sjöar,floder,åar. Vi tog reda på vart olika djur,växter bor, i saltvatten,ibåda eller i sötvatten. Vi tittade på en film om det här och en film om olika fiskar. Vi har läst i vår NO-bok om vatten och att vatten förekommer i tre former-flytande,fast(is) och ånga.
I engelskan fortsatte vi med att prata om olika kläder och vi lärde oss de olika kroppsdelarna. Vi sjöng sånger och jobbade i vårt engelskahäfte.
Nästa vecka:
Måndag– vi går till skogen ta med Skattkärrsfika om ni vill
Fredag-Läxan tillbaka Idrott / ta med ombyte+handduk
     Trevlig helg önskar vi er / Sofie och Cecilia