Den här veckan har vi jobbat färdigt med vårt NTA-tema. Barnen fick undersöka egenskaper hos olika matvaror-ärtor,makaroner,solrosfrön och havrepuffar. De fick ett uppdrag att känna,lukta och fundera ut vilken av matvarorna de trodde vägde mest.Sedan fick de rangordna dem från lättast till tyngst. Därefter undersöker de rangordningen med hjälp av balansvågen med hjälp av kuber.
Barnen dokumenterade  resultaten i en tabell på tavlan.
I skogen jobbade barnen i smågrupper där de fick olika matteuppdrag-de skulle leta efter olika pinnar som var hälften så stor som sin tumme,lika lång som dem själva, dubbelt så lång som sin arm,lika lång som sitt ben, hälften som sin hand. Efter det skulle de storleksordna sina pinnar de fått ihop i gruppen.
Nu är vi färdiga med vår första mattebok så det avslutades med en diagnos med ett strålande resultat. Ni har så duktiga barn. Nästa vecka ska vi börja med den nya matteboken. I den ska vi jobba med talen 13-20, klockan-hel och halvtimme,problemlösning, addition och subtraktion med tiotalsövergång,mäta.

Veckans bokstav Tt. Bokstaven är lätt att forma men gemenen t är den enda bokstaven som börjar mitt i “andra våningen” strecket ska alltså ligga på hjälpvåningen. Barnen jobbade på med sina arbetsscheman. I boken Livet i bokstavslandet fick de göra ett korsord och läsa olika ord som skulle sorteras i två spalter ,hörde orden till djur eller människor.
I engelskan har vi tittat på Pick a colour och sjungit sånger om kläder+ arbetat i vårt engelska häfte.
I vårt tema om djur och natur har vi lärt oss om vad en näringskedja är. Vi har läst och svarat på frågor om grisen,hönan och hästen och sett på några filmer om det.
Vi har börjat med Mindfulness och det var verkligen uppskattat. Vi lyssnade på instruktioner från en skiva-
Mindfulnessövningar  användas för att minska stress och oro, förbättra sömn, öka koncentrationsförmågan och den hjälper barnet att öka sin självkänsla.Den innehåller ett inledande spår med råd och instruktioner samt 9 övningar,  Övningarnas längd varierar mellan 4 och 9 minuter.Mindfulness ger våra barn och unga redskap för livet, den ger grunden till en stabil inre plattform!Övningarna på CD:n är framtagen av Ulla-Karin Lundgren Öhman, förskollärare och mindfulnessinstruktör med god erfarenhet av mindfulness i förskola och skola, tillsammans med Ola Schenström. Övningarna är inlästa av Maritha Nordström.

Måndag– vi går till skogen ta med skattkärrsfika om ni vill
Fredag-Läxan tillbaka Idrott / ta med ombyte+handduk

Trevlig helg önskar vi er / Sofie och Cecilia