I matten har vi fortsatt med multiplikation och tränat på femmans och tians tabeller.
Vi hade ett test på tvåans tabell med ett superbra resultat.
Här finns ett bra ställe att träna på de olika multiplikationstabellerna.

Här är våra fina snögubbar som barnen har målat på bilden.
Vi har kikat in på Unga faktas hemsida. Den här sidan är jättebra med massor av intressanta teman Just nu har vi kikat in på den fliken om dinosaurier

I vårt tema om Urtiden har vi lärt oss om vad ett fossil är och hur det blir till.
Vi har tittat närmare på de olika tidsåldrarna:
Devon-landväxternas tid och fiskarnas tid Karbon- de första kräldjuren(amnioter) som klarar ett liv enbart på land uppstår. Stora skogar bredde ut sig. Perm- kräldjurens tid Trias- Dinosauriernas tid -stora delar av jorden består av öken.
Vi kommer stanna i den här perioden ett tag och se på filmer, forska, läsa om dinosaurier. Vi såg en fantastisk film – Sea Rex. Häng med på äventyret som tar oss från ett modernt akvarium till Tria, Jura och Krita perioderna. Hur fann man det första fossilet och vad innebar upptäckten för vår syn på evolutionen? Genom filmen Sea Rex, En resa till en förhistorisk värld, får du möjlighet att på nära håll uppleva haven och dess invånare såsom det kan ha sett ut för ca 75 miljoner år sedan.

I NTA fick barnen se vilka av föremålen som kunde rulla på en ramp som var byggd av en linjal. De fick arbeta i par och tränar på att förutsäga och testa vilka föremål som kommer att rulla
Efter det fick de  förutsäga om de fasta ämnena kommer att flyta eller sjunka och testa om de flyter eller sjunker.

Nästa vecka:
Måndag–Ta med hjälm + något att åka på+ skattkärrsfika om man vill.
Tisdag- idrott- inget ombyte behövs. -innebandy

Onsdag- Studiedag -skolan stängd -fritids för dem som har sagt till
Torsdag– Läxa tillbaka till skolan