Nu är snart höstterminen slut och vi väntar alla på ett härligt och långt jullov.

Tack alla ni som kom och tittade på vårt fantastiska luciatåg. Vilka modiga och duktiga barn ni har. I dag tittade vi på femmornas vackra luciatåg i Pingstkyrkan ,otroligt stämningsfullt och fint.
Förutom luciafirande har vi hunnit med en hel del under veckan.
Den här veckan har vi inte gått igenom någon ny bokstav utan vi har repeterat alla bokstäver  som vi har lärt oss under terminen.Vi har även tränat på att skriva meningar till bilder.
Att skriva en mening korrekt innebär -stor bokstav i början -små bokstäver i orden om det inte är ett namn då ska det vara stor bokstav allra först- mellanrum mellan orden-avsluta med en punkt.
Det här är fortfarande rätt så klurigt för många så det kommer vi fortsätta träna på. Titta där hemma hur ni vuxna skriver en mening. Barnen har skvallrat och de säger att ni slarvar jättemycket med att blanda både stora och små bokstäver i orden och en del skriver t.om BARA STORA .

Den här veckan när vi läste läsläxan fick barnen läsa upp sin läxa för en kompis. Det här var mycket uppskattat och de läste så noga för varandra.Det här kommer vi göra fler gånger.
Jag har läst några julberättelser från Astrids Lindgrens sagoskatt,mycket uppskattat av barnen att lyssna till dem.
I matten har vi nu kommit fram till siffran 10 ,vi har tränat på 10-kompisarna och dessa kommer vi träna på så barnen kan dem utantill.

Vi har även tränat på dubbelt och hälften det här behöver många träna mer på så det ska vi jobba med nästa vecka.
Nu har Björnis gjort sin sista dag hos oss vi i klass 1A önskar han lycka till med sina studier.

Måndag-Vi går till skogen. Fika får tas med om man vill.
Torsdag
Skolavslutning -Skolan börjar 8:00 och slutar 11:00 buss avgår 11:15 för dem som åker. Fritids är öppet för dem som behöver.
Fredag-Fritids öppet för dem som behöver.

Trevlig 3:e advent önskar jag och Cecilia er alla.