Hej!
Den här veckan har vi fortsatt att jobba med algoritmer i matten. Det här tycker barnen är roligt och de börjar bli riktigt duktiga på det.
Vi har tittat på en film om Alfred Nobel och varför vi har Nobeldagen.
På onsdagen gick vi ut och spanade på himlen efter försvarets klassiska julgransflygning. Vi hade tur för de flög jättenära skolan. Detvar flygplanen Jas Gripen som flög i form av en julgran- Häftigt och coolt tyckte barnen.

Den här veckan har vi avslutat tema rymden. Vi pratade om det finns  liv i Universum? Jag visade en Power Point om det och vi pratade om vad vi tror och alla var överens det finns liv någon annanstans än bara på jorden.
Barnen har börjat skriva om sin utomjording och wow vilka otroliga små varelser de har ritat och skrivit om, fantasin flödar verkligen och det är så härligt att se 🙂 . Ni kommer få se dem så fort alla är färdiga.

Vi tittade på Evas superkoll om julen och om Lucia.
Vi kommer nu på morgonen se Skattkärrsskolans Luciatåg digitalt och mysa med festis och lussebullar.

Veckans djur :Lodjur

Info om vecka:51
–Vi går till skogen ta med Skattkärrsfika om man vill.
Tisdag- idrott- inget ombyte behövs.

Vi önskar er  en trevlig 3:e advent// Sofie och Cecilia.