veckobrev v:5

Hejsan!

Den här veckan har vi fortsatt med multiplikation och lärt oss om den Kommutativa lagen-Räknelag som säger att termerna  (vid addition) och faktorerna (vid multiplikation) kan kastas om utan att resultatet förändras. Ordet kommutativ kommer av ett latinskt ord som betyder byta ut.

På bilden har vi gjort fantastiska händer.

På tekniken jämförde vi hur man kommunicerade förr mot idag -barnen kom på massa olika sätt som man hade kommunicerat på förr ex: att skicka röksignaler, måla meddelanden på väggar. Vi pratade om telegrafen som kom innan telefonen och jämförde dem med dagens smartphones.. Tekniken har verkligen förändrats.
Vi har pratat om Samernas nationaldag som är imorgon.

OBS! Blir ändring med att vi går till skogen på måndagar och fredagar ett tag framöver .Jag törs helt enkelt inte ge mig ut i skogen med min arm 🙁
Vi har testat att dansa Jerusalema –The Jerusalema Dance Challenge – dansen som spritt sig över världen och som fått allt från advokater till brandmän att dansa loss och för ett ögonblick glömma pandemin. Det här var svårt men vi kommer köra nästa vecka med. Testa gärna hemma med.

Nästa vecka:

Måndag–Sofie ledig -Rebecca är vikarie .Ta med hjälm + något att åka på+ skattkärrsfika om man vill.
Tisdag- idrott- inget ombyte behövs.

Torsdag– Läxa tillbaka till skolan

Trevlig helg önskar vi er //Sofie och Cecilia och Josefin