Den här veckan har vi jobbat med bokstaven Yy. Den här bokstaven är lite klurig att få till rätt då lilla y även skrivs nedanför raden.

I matematiken har vi haft matteprov och börjat arbeta med talet 9 vilket barnen klarade av jättebra!

Varje dag i december lyssnar vi i klassen på Sverigesradios julkalender – Biggest Bang som handlar om handlar om Tyra, hennes bror Lukas och hunden Rufsa som ger sig ut i universum på ett galet kosmiskt äventyr i farmors gamla Fiat.
Tyra Fredriksson är 10 år och bor i Bagarmossen. Tyras familj hade varit en helt vanlig familj om det inte vore för att hennes storebror Lukas ständigt pratar om rymden. Överallt och med vem som helst. Tyra skäms för honom, men älskar samtidigt hans knäppa
historier.

I SO:n har vi pratat om Jesus och hans liv, vi har pratat om gårdstomten och jultomten och sett filmer.

I måndags och tisdags har klassen haft Thomas som varit vikarie tillsammans med Karin istället för Sofie som har varit  sjuk. Den här veckan har jättemånga varit hemma och varit sjuka. Nu får vi hoppas den dumma bacillen är borta så vi får hålla oss friska resten av terminen.
I skogen i måndags hade vi Teknik och gjorde en fortsättning på det vi gjorde sist. Barnen fick bygga torn och den här gången var de riktigt stadiga och supercoola! Vi hittade även rådjursspår vilket var roligt då vi förra veckan pratade om just rådjur.

Vi har haft Kaspers mamma Anna här och Idas mamma Kamila på besök i klassen. Jätteroligt när ni är med hos oss .Meddela mig bara någon dag innan ni vill vara med.

På tekniken har vi byggt torn med ärtor. Barnen fick jobba i små grupper. De fick först tänka ut hur de hade tänkt att bygga sitt torn, göra en ritning, börja bygga. Jätteduktiga barn och wow vilket bra samarbete.

Info om nästa vecka
Måndag-
Vi går till skogen. Fika får tas med om man vill.
Tisdag-
Välkomna på ettornas Luciafirande i idrottshallen klockan 8:00
(barnen behöver vara ombytta 7:45)efteråt fikar vi gemensamt i respektive klassrum.

Fredag-
Juldans på idrotten tillsammans med 1C /Inget ombyte behövs
Vi går till Pingstkyrkan och tittar på femmornas luciatåg
läxa sidan 56-60 i Magiska kulan/Olas bok

Ha en riktigt trevlig andra advent önskar Sofie, Karin, Cecilia och Björn-Erik!