Höstterminen börjar gå mot sitt slut tänk att det snart är jul.
Varje morgon tittar vi på Djurens jul en adventskalender som naturhistoriska har .

Vi lyssnar på radions adventskalender-Knäckarbanketten. Den tycker jag och barnen är jättebra.
I svenskan läste jag ett kapitel ur Livet i bokstavslandet. Efter det fick barnen svara på frågor om texten. Sen fick de sammanfatta texten med hjälp av bilder från kapitlet.I matten har vi gjort ett test på det färdiga kapitlet och det gick jättebra. Nu har vi börjat på nästa kapitel i vår mattebok. Vi har lärt oss vad en algoritm är- beskriver steg för steg vad man ska göra. Det här tyckte alla var lätt. De som har haft svårt med att hålla ordning på ental och tiotal upplevde det mycket enklare när man ställer upp talen. Barnen fick jobba med addition med uppställningar och addition med uppställning och växling.

Om rymden har vi lärt oss om planeterna Jupiter och Saturnus. Vi tittade på Universums mästare när barnen Celine, Ivar och Olivia fick testa att åka humancentrifugen . hur känns 2,5 G-krafter, eller att bli 2,5 gånger tyngre?  åka humancentrifugen. Christer Fuglesang använder G-dräkt och kan då åka i 5-G.
Veckans djur: Kronhjort
Info om vecka:50
–Vi går till skogen ta med Skattkärrsfika om man vill.
Tisdag- idrott- inget ombyte behövs. Läs infon här :Vårdnadshavare201204

Torsdag-Läxa tillbaka
Fredag-Vi ska få se Skattkärrsskolans luciatåg digitalt.

Ha en mysig 2:a advent och tvätta händerna extra noga//Sofie och Cecilia