Hej!

Den här veckan har vi börjat arbeta med SO i området religion. Vi har pratat om advent som betyder ankomst, det är Jesus som ska komma. Vi har kollat på filmer om advent och om julen. Vi har pratat om vad religion är för något och vad barnen tror på samt att religion kan vara olika för alla. Vi fick en lång lista och i klass 1A tror vi på tomten, tandfen, påskharen, gud, änglar och på spöken bland annat.

Veckans bokstav som vi har arbetet med är bokstaven Rr. Att skriva stora bokstaven R är lite klurigt men wow så duktiga alla börjat bli på att skriva nu. Vi har fortsatt att träna på att skriva meningar rätt.
I sin arbetsbok “Livet i Bokstavslandet” har barnen fått läsa meningar och sätta dem i rätt ordning efter kapitlet vi har läst ur högläsningsboken-Livet i Bokstavslandet. De har även fått skriva till bilder från stycket. Här gäller det att hålla koll på hur vi skriver meningar.

I matematiken har vi fortsatt i boken på kapitlet som behandlar subtraktion med tre termer.Vi har även repeterat talkompisarna 2-8. Nästa vecka ska vi ha ett litet test på det här kapitlet.

Veckans grej förra veckan var isbjörnen och den här veckans ledtråd är: Bambi på hal is.

Skicka med en toarulle som vi ska ha på vår pysseldag 12/12.

Info om nästa vecka
Måndag-
Vi går till skogen. Fika får tas med om man vill.
Fredag-
läxa sidan 48-51 i Magiska kulan/Olas bok
Idrott- ta med ombyte+handduk

Ha en riktigt trevlig första advent önskar Sofie, Karin, Cecilia och Björn-Erik!