Hej! Vilket trist väder vi har ute, när ska snön få komma och stanna kvar?

Så här fina blev våra tidningsgranar.

Denna vecka har det varit barnboksvecka och vi har läst ur barnens böcker varje dag, väldigt mysigt och roligt att få läsa så mycket olika böcker. På torsdagen var det den Nationella läsdagen .Sista lektionen delades barnen in i smågrupper tillsammans med Lenas  förskoleklass. Alla fick visa upp sina medtagna böcker, berätta lite om dem och de som ville läsa fick läsa för gruppen. En mysig stund med många skratt.

I tisdags hade vi besök av Hugos mamma som var med oss hela dagen, jättekul tycker vi.

Vi kollade på en film på youtube som heter “The Fantastic Flying Books of Mr Morris Lessmore”
Morris Lessmore är en man som älskar böcker och det skrivna ordet. En dag drar en vildsint storm in över staden och sveper bort all färg, alla ord, i sin framfart. Kvar står stadsborna i en ödelagd grå värld. Mr Lessmore möter en kvinna, som svävar efter ett knippe böcker. En av böckerna frigör sig och när han följer efter den, kommer han till den plats där böckerna bor. Han viger sitt liv åt deras välbefinnande och med böckernas hjälp kan han även börja hela en stad.

Veckans bokstav har varit FF. Barnen har jobbat på med sina arbetsscheman . Vi  har skrivit meningar och vi är mycket noga med att barnen ska skriva meningar med gemener-de små bokstaverna inne i meningarna  förutom i början då det är stor bokstav-en versal. Det här tycker många är svårt så det tränar vi på jättemycket.
Vi gjorde ett roligt tärningsspel där barnen fick träna på att skriva meningar genom att slå tre tärningar och bilda ord.Det blev heltokiga meningar
I tekniken har vi kollat vad vi kan möta för teknik på vår väg till skolan och vad vi har för teknik i vårt klassrum. Barnen fick sitta i små grupper och med hjälp av en bild ringa in tekniken. De fick även diskutera om saker de hade mött på vägen till skolan som inte var med på bilden.
Vi tittade på Evas funkarkoll om hur ett kylskåp fungerar och hur ljud uppkommer.

Förra veckans grej var Uttern. Den här veckans ledtråd är: I flodens bondgård

Info om nästa vecka
Måndag-
Vi går till skogen.Fika får tas med om man vill.
Torsdag-
Vi ska ha en utedag tillsammans med de andra ettorna. Vi ska gå till skogen och ha lektioner ute. Ta med skattkärrsfika-något att dricka-kläder efter väder-sittunderlag. Vi kommer grilla hamburgare till lunch.
Fredag-
läxa sidan 44-47 i Magiska kulan/Olas bok
Idrott- ta med ombyte+handduk

Trevlig helg önskar vi er-Sofie-Karin-Cecilia