Hej!
Veckorna rullar på i en rasande fart och vi har det mycket bra i klassen.
I matten har vi jobbat med addition med tiotalsövergångar. Här gäller det att ha koll på tiokompisarna.

Den här veckan har vi läst ur barnens böcker. Barnen har fått läsa för varandra ur sina böcker och de har fått skriva om sin bok.
Jätteroligt att få så många bra boktips.

På  NO:n har vi fortsatt med vårt tema-rymden. Vi har lärt oss om vår måne-månens faser, årstider, ISS -internationella rymdstationen. Vi har läst i vår NO-bok, skrivit och målat, sett på filmer om månen och ISS. Vi har tittat på några avsnitt av  – Universums mästareEn serie om rymden, naturvetenskap, och teknik. Under 18 avsnitt följer vi Christer Fuglesang tillsammans med Olivia, Ivar, Celine och Kadir på deras resa tillsammans med den mystiske MTTR, genom en värld full av upptäckter, utmaningar, tester och experiment. Vi kommer inte titta på alla avsnitt här på skolan så kika hemma om ni vill.

I bilden har vi gjort en Big bang bild.

Info om vecka:47
–Vi går till skogen ta med Skattkärrsfika om man vill.
Tisdag- idrott- ta med ombyte+ handduk till dusch
Torsdag-Läxa tillbaka
Fredag-Det är studiedag för skolan och reducerat öppet på fritids den 20 november.
Trevlig helg-Sofie och Cecilia