Den här veckan har vi jobbat med bokstaven Ii. Den här bokstaven tycker många är lätt men man måste tänka på att lilla i är hälften så stor som den stora.
Bildresultat för teckenspråk
I NO:n har vi fortsatt att jobba med våra sinnen.
Vi lärde oss om hörseln och om synen. Karin visade oss att man kan drabbas av en synvilla (illusion) när hjärnan blir lurad och visade olika bilder där man kan se flera saker. Vi pratade även om att man kan vara döv och barnen fick teckna sina namn.

I matematiken har eleverna börjat jobba med additioner med tre termer vilket har gått galant!

Vi har läst ut boken om Sune och börjat läsa den första boken i serien Handbok för superhjältar, den är superspännande trots att vi bara läst tre kapitel!Vi får låna den av Oscar tusen tack för det.
Lisa måste bo hos sin mormor i några månader eftersom hennes mamma jobbar i en annan stad. Problemet är bara att Lisa vantrivs något fruktansvärt i sin nya skola. Killgänget retar henne konstant för hennes utstående öron, och varje kväll somnar Lisa med händerna tryckta mot öronen, för att de förhoppningsvis ska sluta stå ut så mycket”
Handbok för superhjältar. Del 1: Handboken

Den här veckan har vi varit i skogen två gånger. I måndags fick barnen plocka pinnar som de sedan skulle bygga en koja av där alla i gruppen skulle få plats. De fick sedan sitta i sina kojor och fika. I torsdags trotsade vi regnet och spenderade nästan hela dagen i skogen och i uteklassrummet. Barnen fick olika uppdrag där man skulle plocka pinnar och räkna hur många poäng man fick om varje pinne var värd två poäng. De fick även bygga trianglar av sina pinnar och lägga olika mönster. Vi avslutade utedagen med att grilla hamburgare och leka. Det vart en riktigt lyckad dag i skogen!Bildresultat för skogenBjörn-Erik har börjat sin VFU-period här på fritids och i vår klass, han ska bli Fritidspedagog när han är färdig med sin utbildning. Handledare är Cecilia.
Den här veckan har Cecilia varit sjuk och Alexander har varit vikarie.

Vi har tittat på en film om Australiens djur och pratat om de otäcka skogsbränderna som härjar.

Veckansgrej förra veckan var flodhästen och den här veckans ledtråd är:Svart hud och äter inte pingviner.

Info om nästa vecka
Måndag-
Vi går till skogen.Fika får tas med om man vill.

onsdag- Studiedag Ingen skola med fritids öppet

Fredag-
läxa sidan 48-51 i Magiska kulan/Olas bok

Idrott- ta med ombyte+handduk.

Ha en trevlig helg önskar Sofie, Karin, Björn-Erik och Alexander.