Hej! Nu har vi redan kommit in i november månad och den här veckan har vi haft riktigt kallt. Kolla i barnens fack så att det finns utekläder-varmabyxor,vantar,mössor . Vi är ute flera gånger varje dag + att vi går till skogen varje måndag,då är vi ute flera timmar och har lektioner ute. På tisdagen var Emils mamma Hanna med i skolan jättekul med besök tycker vi. Meddela mig någon dag innan bara.
Luciafirande kommer vi ha  tillsammans med de andra ettorna den 10/12 kl 8:00. Inbjudan till det kommer i god tid innan.Hör med ert barn vad de vill vara hemma.
I tekniken har vi byggt med ett materiel- Equilibrio – det här är ett klurigt materiel där man får lösa ett problem  genom att bygga olika figurer. Equilibrio är ett materiel, som tidigt övar barns problemlösningsförmåga, spatiala seende och kreativitet.

Nästa vecka är det Barnboksveckan-
Barnboksveckan firas i november då även den nationella läsdagen firas. Torsdagen under vecka 46 är en nationell läsdag.
Ta med en bok hemifrån (obs märk den med namn) den här boken ska barnen läsa i berätta om och jobba med hela veckan. Som avslutning ska vi på torsdag läsa för/berätta om sin bok för Lenas f-klass.

I svenskan har vi jobbat med bokstaven Uu . Barnen jobbar på med sina arbetsscheman. En del barn har kommit igång med att skriva hela meningar utifrån olika bilder.
Vi har börjat jobba med ett materiel- Kulvagnen-här får eleverna arbeta självständigt med omväxlande uppgifter som att leta vokaler, skriva motsatsord och svara på frågor. Svårighetsgraden på uppgifterna ökar efterhand
I matten har vi lärt oss ett nytt begrepp-subtraktionspar- där andra termen och differensen “byter” plats (7-3=4 eller 7-4=3).

I NO har vi fortsatt jobba om kroppen. Vad behöver vår kropp för att må bra?Vad är hygien? Vad är stress? Barnen berättade vad stress var för dem. Många tyckte det var stressigt när man blir väckt på morgonen för det är ju så skönt att sova vidare i en varm säng.

Veckans träd:Lärkträd som tappar sina barr på vintern.

Cecilia har semester (även på måndag)så  Alexander är här.

Info om v:46
Måndag- Skogen -Skattkärrsfika får tas med
Ta med en bok hemifrån.
Fredag- läxa sidan 40-43 i Magiska kulan/Olas bok