Hejsan! Här kommer info från vår rektor:Klicka på länkarna nedan:
Skolgården191015

Protokoll 191002

Den här veckan har Karin startat upp ett litet minitema om FN och Barnkonventionen.Vi tittade på en film Om hela världen bestod av 100 personer
– Föreställ er hela världen som en by, bestående av endast 100 människor. Filmen talar om för oss vilka vi är, var vi bor, vilket språk vi talar, viken religion vi har på vår jord.
Karin berättade om Barnkonventionens olika artiklar.Barnkonventionen innehåller 54 artiklar och 41 av dem är så kallade sakartiklar som beskriver vilka rättigheter varje barn upp till 18 år har.

I svenskan har vi jobbat med bokstaven Åå och barnen är jätteduktiga på att jobba med sina arbetsscheman nu.

I matten har vi fortsatt jobba med pengar och subtraktion och addition. Vi gjorde en diagnos på det kapitlet som vi var färdiga med  och det var ett strålande resultat. Vi lärde oss att skriva siffran 6 som är en riktigt klurig siffra att få till snygg och rätt  för många barn.

I vårt tema om kroppen har vi fått följa matens väg genom kroppen.Tänk att vi har mer än 4 meter tarmar i vår kropp. Vi tittade på film om det och läste i vår NO-bok.

Veckans träd : Tallen den växer i hela Sverige och blir över 35 meter hög och mer än 650 år gammal.

Veckans Grej -VG
den här veckan var ålen. Den kortaste ålen i världen är 5cm och den längsta är 4 meter.Det är förbjudet att fiska ål för det finns bara cirka 1–5 procent av beståndet kvar.

Måndag- Skogen -Skattkärrsfika får tas med
Fredag- läxa sidan 28-31 i Magiska kulan/Olas bok /Arktibus kap:5-6 ta med boken till  skolan .
Idrott- ta med ombyte+handduk.

Fredag Halloweendisco man får ta med sig utklädningskläder OBS Ej läskiga masker eller clowner.

Trevlig helg önskar vi er///Sofie och Cecilia,Karin