Veckobrev v:41

Hejsan!
Veckorna rullar på i en rasande fart .
Den här veckan har vi tränat på att skriva frågor och att använda frågetecken. En del glömmer bort att även en fråga är en mening så de glömmer bort att använda stor bokstav i början av meningen/frågan. Sen är frågetecknet lite klurigt för många skriver ett s istället för ett ? Barnen fick göra om olika meningar så att det blev en fråga: Ex:Mamma går till affären. Går mamma till affären?
I matten har vi börjat addera ental och tiotal. Klurigt att hålla reda på ental och tiotal men det här börjar sitta nu för de flesta. Det viktiga är att addera entalen för sig och tiotalen för sig.

I tekniken har vi fortsatt med elektricitet. Vi har tittat på Evas funkarprogram om hur ström kommer in till olika grejer. Vi har börjat titta på en ny serie om teknik-Typisk teknik.-Vad är typiskt för teknik? Jo – att nästan allting är teknik. Alla saker som människan har skapat för att uppfylla ett behov kallas för teknik och i den här programserien undersöker vi allt från teknik i våra kläder till tekniska storheter som datorn och hjulet.

Veckans djur: Hasselmusen

Info om nästa vecka:
Måndag
Vi går till skogen ta med Skattkärrsfika om man vill.
Tisdag- idrott-inget ombyte behövs men tänk på att ha med regnkläder om det blir regn.

Onsdag-läxan ska med tillbaka till skolan
Torsdag- studiedag skolan stängd-fritids öppet 
Fredag- utevistelse

Trevlig helg //Sofie och Cecilia