Veckorna rullar på och barnen är så duktiga med allt vi gör. Den här veckan har vi jobbat med bokstaven Aa som är vår första bokstav i alfabetet.

OBS! Det hänger massor av ytterkläder kvar uppe i kapprummet vid matsalen. Var snäll och ta en runda och titta om det fattas något för er senast måndag. Sedan åker det ner i säckar så det blir plats för de kläder som används.

Vi jobbar med ett svenskmateriel som heter- Arktibus ögon. Den här boken älskar verkligen barnen det märks när jag läser ur boken det är knäpptyst och alla hänger med i berättelsen.

Det här är en fantasysaga som väcker stort engagemang och starka känslor. Boken innehåller  tio kapitel på höstterminen och tolv på vårterminen.
Den hemske trollkarlen Arktibus suger in solljuset i sina ögon och lägger ut sin svärta över himlen. Människorna, djuren, växterna, allt i Det Gamla Landet dör, bit för bit. Det enda som kan rädda dem är ett förtrollat skärp. Det måste läggas på Arktibus ögon. Skärpet har dock av en olycklig tillfällighet hittats av en vanlig tjej, Emelie. Hon måste nu lockas in i Det Gamla Landet innan Arktibus får tag i henne.
I sagan får eleverna fundera över glädje och sorg, tillit och svek, vänskap och fiendskap samtidigt som de möter gigantiska spindlar, udda fåglar, ammer, myrfolk, svampfolk och många fler. Och såklart Arktibus!

I boken och arbetsboken kommer vi att arbeta med:

• arbeta med läsutveckling på ett fantasifullt sätt
  • vi kommer ha en  läsupplevelse där fantasi och nyfikenhet får fritt utrymme i läsningens förtrollade värld
  • vi kommer  arbeta med skönlitteratur som väcker känslor

Författaren Ewa Kalea Ekdahl är lärare och har många års erfarenhet av undervisning i årskurs F-6. Ewa Kalea har även skrivit andra läromedel i svenska och har lång erfarenhet av att utveckla läromedel.

I matten har vi lärt oss vad subtraktion är. I matematiken  pratar vi alltid ”mattespråk” barnen får alltså lära sig att det heter subtraktion- som vi i vardagstal säger minus till.
Barnen har fått jobba i sin mattebok. De har fått leka en lek och spelat mattespel.

I vårt tema om kroppen har vi den här veckan lärt oss om andningen och hjärtat/blodet. Vi har tittat på en del filmer och läst ur vår NO-bok.
Karin pratade om månaden oktober och barnen fick se en film om varför färgerna på träden förändras på hösten.

I bilden har barnen fått göra jättevackra paraplybilder.

Måndag- Skogen Skattkärrsfika får tas med
Fredag- läxa sidan 24-27 ta med boken till  skolan . Idrott- ta med ombyte+handduk.
Trevlig helg önskar vi er///Sofie och Cecilia,Karin