Hej!
Den här veckan har vi jobbat med NG-ljudet som kan låta och stavas på lite olika sätt.

Det här kommer vi fortsätta träna på då det kan vara lite klurigt att komma ihåg.
I matten har vi fortsatt repetera ental och tiotal, hundrarutan, talen före och efter.

I engelskan har vi jobbat med clothes . När vi jobbar med vår engelskabok så lyssnar vi på en saga och sjunger en sång innan barnen får jobba i sin bok.
Barnen fick lyssna vilka färger elefanten skulle ha på sina kläder.

Nu är vi färdiga med vårt NTA-tema om jord. Idag ska vi släppa ut maskarna.
Det sista uppdraget var att se hur vatten filtreras genom humus, sand och lera. Sen tittade vi på en film hur reningsverk fungerar.
I tekniken har vi läst i teknikboken om elektricitet och om elsäkerhet. Vi tittade på en film om hur elektriciteten kommer in i en lampa.

Veckans djur: Hare

Vi åker till Vilda Parken:
Vi kommer bjuda på pastasallad och bröd.
OBS! Ta med något att äta med och på.

Ta med Skattkärrsfika och någon frukt.
Barnen får ta med sig skateboard och Kickbike OBS HJÄLM måste tas med.

De som inte vill ta med sig något att åka på kommer ha saker att göra där ändå.
Tänk på att ta med kläder efter väder.

Tisdag- idrott-inget ombyte behövs men tänk på att ha med regnkläder om det blir regn.
Torsdag- läxan ska med tillbaka till skolan
Fredag- utevistelse

Trevlig helg //Sofie och cecilia