Den här veckan har vi jobbat med bokstaven Hh.
När man skriver lilla h är det viktigt att den har en lång hals annars ser den ut som ett litet n. Alltid när vi skriver bokstäverna så börjar vi skriva uppifrån
.När barnen jobbar med sina arbetsscheman så har vi ett moment som kallas för “bokstavslådan”. Här får barnen en stencil med den aktuella bokstaven med olika saker som börjar med bokstaven eller om bokstaven  finns inne i ordet. Barnen får säga ordet och lägga ut en bokstavsbricka om bokstavsljudet finns i ordet. Efter det ska de lägga ut hela ordet. En del av barnen har nu kommit så långt i sin läsning och skrivning så de skriver upp orden i sin skrivbok och skriver minst tre meningar där ordet ska ingå.

I NTA har vi fortsatt med balansvågen. Den här gången fick de använda balansvågen för att ta reda på hur många kuber som respektive föremål måste balanseras mot för att nå jämvikt.

I matten har vi arbetat med siffrorna 11 och 12. Vi har tränat på vad ental och tiotal är. Vi har även lärt oss att använda ett stapeldiagram.
Vi har fortsatt att jobba med vårt tema om djur och natur. Vi har lärt oss om fåret och vad en näringskedja är.

På bilden har vi gjort superfina koalor efter en steg för stegmall.

Måndag– vi går till skogen ta med skattkärrsfika om ni vill
Fredag-Läxan tillbaka Idrott / ta med ombyte+handduk

Trevlig helg önskar vi er / Sofie och Cecilia