Hejsan! Barnen jobbar på mycket bra och vi har en härlig stämning i klassen. På tisdagen kom en journalist från Karlstads Kommun och tittade när ena gruppen var ute i Uteklassrummet och hade matte.
Vi har spelat ett Tärningsspel om positionsspelet spännande och kul.

När vi gick till skogen var tanken att vi skulle hitta olika svampar men det var alldeles för torrt så vi får göra det igen när det har regnat mer. Vi hade tur för vi fick se en hare och tranor som flyttade.

I matten har vi nu börjat i vår nya mattebok. Det första vi gjorde var att repetera tiokompisarna så det här tyckte alla var alldeles för lätt.
På onsdagen kom vår student Malin hit med hennes studiegrupp och hade en historisk lektion om matte – om talsystemet. Det här var jätteintressant.
Vi har sett en film om hösten och pratat om höstdagjämningen. Vi har lärt oss om olika typer av bergarter.

Veckans djur: Grävling

Måndag–Vi går till skogen -fika får tas med
Tisdag- idrott-inget ombyte behövs men tänk på att ha med regnkläder om det blir regn.
Torsdag- läxan ska med tillbaka till skolan
Fredag- utevistelse

Trevlig helg önskar Sofie och Cecilia