Veckorna går mycket snabbt då man har roligt.Den här veckan har barnen jobbat på mycket bra och det har varit arbetsro och en god stämning i klassen.

På engelskan har vi tittat på serien Pick a colour Serien Pick a colour vänder sig till barn i förskoleklassoch årskurs ett. Barn i den åldern har lätt att lära ett
nytt språk och de är fenomenala på att härma uttal och
ta till sig nya ord. Bland sex- och sjuåringar finns ofta en
lust och nyfikenhet att lära sig engelska Vi har sjungit sånger om färgerna och målat de  olika färgerna på engelska.

Den här veckan har vi arbetat med bokstaven Oo nu börjar barnen komma ihåg vad de ska göra på sitt arbetsschema men de är ännu inte självgående med det.
Ljudet Oo kan vara lite krångligt då det i vissa ord låter Å. ex. sova låter ju faktiskt såva.
På fredagen hade jag veckans grej som den här veckan hade ledtråden:Inga ben några kan vara giftiga:Superlätt tyckte barnen det var ju såklart ormar. HUA kan ni fatta världens längsta orm som man har hittat var 10 meter lång och vägde 440kg.

I matten har vi lärt oss om likhetstecknet.
Likhetstecken är, främst, en matematisk symbol som används för att beteckna att något är exakt likvärdigt med något annat. Vi hade ett test för att se att barnen hade förstått det vi gjort i matten hittills Vilka otroligt duktiga barn ni har.

Nu har vi börjat med vårt nya tema om kroppen. Jag frågade barnen vad vår kropp behöver för att må bra och det hade de koll på. Vila/sova,mat,motion och att vara rena. Barnen fick förklara för mig vad som ingår i vår kropp och vi kom fram till massor av olika delar,både inne i kroppen och utanpå. Det är det temat kommer att handla om.
  I skogen den  letade vi olika svampar och lärde oss om svamparnas olika delar. Ta gärna med ett sittunderlag /tidning med en plastpåse runt att ha när vi är i skogen. Se till att det finns stövlar här.
Vi pratade om olika årstider och hur naturen förändras beroende på vilken årstid det är. Vi tittade på en film om hösten.

• Måndag- Vi går till skogen skattkärrsfika får tas med
  • Fredag-
    Idrottta med ombyte-skor+ handduk
    Läsläxan skickas med hem ta med tillbaka till nästa fredag.
                                                                                                                                                                                           Ha en fin helg Sofie och Cecilia