Hejsan! Här kommer ett veckobrev från ett skönt Spanien 🇪🇸

Den här veckan har barnen jobbat på mycket bra med alla nya regler och rutiner!De är så duktiga!

Varje morgon startar vi skoldagen med att barnen går in tyst och smyger sig ner på sin plats på mattan .När alla kommit in har vi en liten samling där ett av barnen hjälper mig att berätta vilken dag,datum,månad,år och  vem som har namnsdag. Barnet trär också på en pärla och säger hur många skoldagar vi har gått sen skolstarten. Det här är en härlig start på dagen!

Den här veckan har veckans bokstav varit Ee!många tyckte att det var lite klurigt  att skriva den gemena(lillabokstaven)Många barn  skriver bara med versaler(stora bokstäver) och det här håller jag på att lära dem att vi bara använder stora bokstäver i början på namn,länder alltså inte hela ord!

I matten har barnet tränat på siffrorna 2 och 3.De har lärt sig talens ”kompisar” 0+2=2 1+1=2 2+0=2

0+3=3 1+2=3  2+1=3 3+0=3

Info om nästa vecka

Måndag -Fröken ledig-Alexander vikarie

Tisdag- Tillsammansdag- ta med en fika om ni vill och tänk på kläder efter väder

Fredag -Ta med läsläxan tillbaka till skolan !Idrott idrottskläder och handduk ska tas med!

Hälsningar Sofie från Spanien !