Vi välkomnar William till vår klass. Så roligt med en ny klasskompis.
Den här veckan har vi fortsatt med temat om trafik. Vi har tittat på en del filmer och arbetat i vårt trafikhäfte.
I svenskan har vi jobbat med vår arbetsbok- Livet i bokstavslandet och lärt oss att sj-ljudet kan stavas med sk .Vi tittade på Livet i bokstavslandet som hörde till det här kapitlet.
Måste berömma era barn WOW va de läste sin läsläxa bra för mig tänk på att boken ska med till skolan på torsdagar.

I matten har vi jobbat med dubbelt och hälften jätteduktiga är barnen på det här!
Barnen fick fylla i en hundraruta , vi tränade på vilket tal som kom före och efter. Lite klurigt speciellt om talet är ex: 39. Vi kommer träna mer på det här.
I skogen i måndags hade vi med ett bingo.Det enda vi inte hittade var en rovfågel och en ekorre. Men till allas glädje mötte vi en ekorre precis innan vi gick upp till skolgården igen.
Vi mötte även en liten mus. Det var Armstrong kom barnen på( lilla musen vi har läst om 🙂
I tekniken ska vi under höstterminen ha ett tema  om de fem enkla maskinerna och kollat på en film om det. Häftigt tyckte barnen att man kan se de enkla maskinerna ex. på en lekpark.
Enkla maskiner är uppfinningar som ändrar riktningen på en kraft. Enkla maskiner utnyttjar mekanikens gyllene lag:-Det du vinner i kraft förlorar du i väg.
De fem(sex)enkla maskinerna är:
lutande planet, skruvenkilenhävstången och hjulet. Ibland räknas även blocket och taljan som en enkel maskin.
Veckans djur- bäver

Måndag– vi går till skogen- Skattkärrsfika får tas med
Tisdag- idrott-inget ombyte behövs men tänk på att ha med regnkläder om det blir regn.  -skolfotografering.
Torsdag- läxan ska med tillbaka till skolan
Fredag- utevistelse
Ha en härlig helg Sofie och Cecilia