Hejsan !
Nu är vi igång igen och det har varit en mycket bra skolstartsvecka i värmen.
Vi har kört igång med vårt första tema som är :trafik. Vi har tittat på filmer och jobbat i ett trafikhäfte. Vi har varit ute på promenad där vi letade efter olika trafikmärken.
I matten har vi jobbat i vår mattebok med tiotal och ental. Det här tyckte alla var jätteenkelt.
Vi har börjat arbeta i en ny svenska bok- Stava rätt stava lätt.
Här lär sig barnen att stava vanligt förekommande ord. Varje uppslag behandlar tio ord. Eleverna läser orden och får därefter träna att skriva dem i varierade övningar. Uppslagen följer samma struktur, vilket gör det enkelt för eleverna att arbeta självständigt.Barnen får även skriva alla orden i en skrivbok och välja ut fem av orden som de ska ha med i hela meningar.

Vi har börjat med veckans djur. Den här veckan lärde vi oss om björnen. Vi tittade på en film om den och läste en faktatext där barnen fick svara på några frågor om texten.
OBS! Skicka med blanketten om läsårsvis samtycke till publicering. Då vet jag vilka som inte får vara med på bilder på bloggen.
Barnen har plockat blåbär.
Våra fina födelsedagstårtor.

Måndag– vi går till skogen- Skattkärrsfika får tas med
Tisdag- idrott-inget ombyte behövs men tänk på att ha med regnkläder om det blir regn.
Torsdag- läxan ska med tillbaka till skolan
Fredag- utevistelse
Tisdag 1 september skolfotografering.
                                         Ha en trevlig helg //Sofie och Cecilia