Hej hopp!
Den här veckan har vi jobbat med bokstaven Ää. Den här bokstaven var inget svår att skriva tyckte barnen eftersom de redan kan skriva både Aa ovh Åå.
Barnen skriver mycket fina bokstäver nu och de flesta har koll på hur man skriver meningar rätt. Det här är något vi tränar på hela tiden.Vi har tittat på Livet i Bokstavslandet som hör till kapitlen vi har jobbat med.
I matten har vi gjort en diagnos som barnen klarade av jättebra.

Nu har vi börjat med vårt nya tema som ska  handla om bl.a. olika djur,både vilda och tama. Vi kommer lära oss mer om vår natur,näringskedjor och mycket mer. Den här veckan har vi tittat på en film om bondgårdens djur och vi har lärt oss massor av fakta om korna. Det ska bli så roligt att åka till en mjölkgård och få se allt på riktigt på tisdag.
I NTA har vi använt balansvågen. Den här gången fick barnen fyra olika saker som de innan de fick känna på förutsäga vilken ordning efter tyngd de skulle komma i. Vilken vägde minst av en plastsked,en pingisboll ,en träbit och en plastmugg. Mycket roligt och superbra jobbat i par.

I engelskan har vi tränat på familjord- family,mother,mum,father,dad,brother,sister,aunt,cousins,grandmother,grandmum,grandfather,granddad. Vi tittade på Pick a colour och jobbat i vårt engelskahäfte och sjöng en sång.

Info om nästa vecka
Tisdag
– Utflykt med solbussen- ta med fika-något att äta på och med-något att dricka ur.  OBS!Vi kommer tillbaka till skolan vid 14:00
Fredag-
idrott,idrottskläder+handduk tas med. läxan ska tas med.

Trevlig helg önskar Sofie och Cecilia