Information vårdnadshavare snowgliders

Den här veckan har vi jobbat färdigt med mattekapitlet så nästa vecka kommer vi börja med multiplikation. En del har redan jobbat med det i bingel.
I skogen var vi på spårjakt. Vi hittade spår från hare, ekorre, rådjur, fåglar sen tror vi att vi såg rävspår och mus spår med.

I NTA har barnen fått bekanta sig med tjugo olika fasta föremål.
De fick arbeta parvis och skulle sortera föremålen efter deras egenskaper, färg, om de kunde rullas och staplas. Barnen fick använda sig av ett venndiagram-(Venndiagram är illustrationer som används i olika sammanhang för att visa på det matematiska eller logiska sambandet mellan klasser eller mängder.)

Livets utveckling

Nu har vi äntligen börjat med vårt SO-tema Från Big Bang – Nutid. Jag använde mig av ett snöre på 4,5 meter -Tidssnöret är 4,5 meter långt d.v.s. 1 millimeter motsvarar 1 miljon år. Som fick visa jordklotets och livets utveckling från Big Bang till den första människan. Tänk att vår egen art Homo Sapiens bara har funnits i ca 10000 år så på snöret motsvarar det ett tunt hårstrå-Häftigt tyckte barnen.

I tekniken har vi pratat om kläder -Är kläder teknik? Absolut. Tänk på alla uppfinningar som finns i våra kläder – som knappen, fickan och blixtlåset. Tack vare våra kläder kan vi också jobba och bo på platser som annars hade varit omöjliga. Barnen hittade massor teknik ex: knappar, att sy, att sticka, en ficka, ett blixtlås, en huva vi tittade på ett avsnitt Typisk teknik som handlade om kläder.

Nu är det bestämt att barnen inte ska blandas i grupper med barn från de andra klasserna så nu kör vi idrotten enbart med vår klass. Vår tid är kl 8:00-9:00 på tisdagar.
Cecilia har varit sjuk så Philip var här.

Info om vecka:50
–Vi går till skogen ta med Skattkärrsfika om man vill.
Tisdag- idrott- inget ombyte behövs.

Torsdag– Läxa tillbaka till skolan
Fredag– Utevistelse