Veckobrev v:23

Hejsan!
Nu har vi bara en hel skolvecka kvar innan det är ett efterlängtat sommarlov.

Den här veckan har vi tittat på 11 svenska ugglor och hört hur de låter. Barnen fick välja en som de skulle skriva om. Vi har börjat tittat på filmer om  olika djur som lever i de olika världsdelarna. Vi började med att titta vad vi har för speciella djur i vår världsdel Europa. Vi lärde oss om den konstiga fisken Fjärsing som är en otäck liten fisk som har ett gift i en tagg. HUU vilka läskiga djur det finns tyckte barnen.
Vi har tränat på att skriva alfabetet och på alfabetisk ordning-  även kallad bokstavsordning-är en rad av ett antal ord eller fraser efter bokstävernas plats i alfabetet.Det här kan vara lite klurigt speciellt om ordet börjar på samma bokstav då måste man titta på bokstav nr 2 eller 3 i orden. Det här  kommer vi träna mycket på i tvåan.
Barnen fick jobba i par och skriva upp djur från A-Ö i ordning nu finns det  inga djur på bokstäverna Q,W,X det här klarade de av superbra.

Vi har avslutat kapitlet om geometri med ett litet test och det var ett toppenresultat.


På onsdag gick vi till Tegelparken där Cecilia överraskade oss med lite fika tusen tack för det..

Skolavslutningen
Skoldagen är 8:00-11:00

Barnen får gärna ta med sig lite GOfika så fikar vi tillsammans.
I år får tyvärr inga föräldrar vara med p.ga Coronapandemin.
Jag och barnen kommer att gå en tipspromenad, fika,sjunga tillsammans och se på en somrig film. Vi får en vacker och minnesvärd skolavslutning ändå.
Barnen blir serverade korv med bröd innan de går hem eller går till fritids.

Info om nästa vecka:
Måndag-Torsdag utevistelse
Fredag- Skolavslutning

Ha en fin nationaldag och trevlig helg // Sofie och Cecilia