Info från rektor: InformationF6fritids200403

Nu har vi snart kommit fram till påsklovet barnen och jag tycker inte det var längesen det var sportlov.

Den här veckan har vi varit ute mycket tillsammans med de andra ettorna. Mycket lek blir det. Vi har verkligen haft tur med vädret och vi hoppas det fortsätter så.

Veckans bokstav har varit Jj. Jag har pratat med barnen att j-ljudet kan skrivas på olika sätt .lj-ljus,hj-hjärta,g-geting,gj-gjorde,dj-djur.
Barnen är snart färdiga med bokstavsarbetet och jag märker att vissa bokstäver är lite svåra att komma ihåg hur man ska skriva dem. Jag kommer skicka hem några bokstäver som de behöver träna på lite mer. Gg Hh Bb Pp Ff.

Vi har haft en låda från Naturskolan här en fågellåda. Barnen fick titta på fåglar i trä de var så fina. De fick välja en av dem och skriva och rita om den i sin naturbok.
Vi lärde oss att fåglarna har olika näbbar och fötter beroende på vart de bor och äter.
Vi har lärt oss om vad Hållbar utveckling,återvinning,källsortering och sopstationer  är för något. Barnen är riktigt duktiga på hur man ska sortera sopor för att naturen ska må bra. Vi tittade på en film om  sopor och konstgjorda berg. – Det finns massor av sådana runt omkring i Sverige. Det är från början sopor som bildat berg.Innan vi började sopsortera så slängdes det mesta som blev över i hög. Till slut blev det stora berg, skapade av människan. De här bergen skiljer sig en del från de berg som naturen skapat på egen hand, både till form och till innehåll.

Vi har läst i vår SO-bok om Jesus liv och varför vi firar påsk.Barnen fick jobba i deras arbetsbok om Jesus liv.
Vi tittade på en  film om påsken.
Björnis har kommit tillbaka till oss han gör sin fritidspedagogpraktik hos Rubinen och hos oss i 1A jättekul att traffa han igen.

Måndag– torsdag Vi går till skogen ta med Skattkärrsfika om ni vill
Måndag– Vi hälsar våra studenter från Universitetet-Gustav och Malin välkomna till oss. De gör sin första praktik och ska vara hos oss i fem veckor.
Skärtorsdag-Läxan tillbaka
Långfredag-Lov
Ha en underbar helg/Sofie,Cecilia och Björnis