Hejsan! Den här veckan har nästan alla barn varit i skolan. Den här veckan har Skapande skola varit här så vi har inte hunnit så mycket annat skolarbete.
I matten har vi fortsatt att träna på tiotalsövergångar. Vi har jobbat med problemlösning. Här gäller det att inte ha för bråttom så det blir fel svar. Läs frågan,vad är det man frågar efter ,rita skriv upp talet. Det här är barnen mycket duktiga på.
Bokstaven den här veckan har varit Zz .Bokstaven z uttalas på olika sätt beroende på språk. På svenska är den ovanlig, men uttalas [s] när den förekommer, förutom i några lånord, då z uttalas som ts..
I engelskan har vi fortsatt med olika djur.
Vi har lärt oss om koltrasten. Vi lyssnade på koltrastens vackra fågelsång och skrev fakta om den. Vi såg en film om vanliga svenska fåglar.
Vi har varit ute varje dag så se till att barnen har bra skor/stövlar med sig hit och ytterbyxor- det är fortfarande kallt.Ni som inte har en vattenflaska och sittunderlag här ta hit så det finns.

Måndag– fredag Vi går till skogen ta med Skattkärrsfika om ni vill
Fredag-Läxan tillbaka Idrott / ta med ombyte+handduk
Ha en underbar helg/Sofie och Cecilia