veckobrev v:12

Hej!
Viktig information om skolbussar v.13:
Under vecka 13 har åk 4-6 distansundervisning. Det påverkar våra skolbussar då vi endast förses med buss för skoltid. Det innebär att 14-bussen inte går under vecka 13, förutom för åk 3 som slutar sent på tisdagen. De hämtas då med buss.

För övriga barn som ska åka hem senare än 13-bussen, där ansvar du som vårdnadshavare för hämtning.

Nu har jag träffat nästan alla i vårens utvecklingssamtal ,det är verkligen kul att träffas även att vi inte ses på “riktigt”. Många barn har valt klockan som IUP och det passar så bra för det är det vi har börjat med i vår nya mattebok. Vi har repeterat klockan hela och halva timmar.
Vi har haft ett mattetest på det sista kapitlet i matteboken som barnen klarade av mycket bra.

Vi har börjat titta på en serie som hör till Livet i mattelandet- Tidsakuten
Välkommen till Tidsakuten där miljön är hämtad från den populära serien Livet i Mattelandet. Här tar Deci emot alla som råkat ut för akuta klock- och tidsproblem. Den vimsige pizzabagaren Quatro, den orolige polisen P-O Tatison och den uttråkade fotbollsspelaren Dribblo får hjälp med allt från oändligt långa timmar till “femminutershopp” och alltför välgräddade pizzor.

I svenskan har barnen fått en ny skrivbok där de varje dag kommer att få ett skrivuppdrag där de ska  skriva så fint de kan om något speciellt. Ibland kommer jag ge några frågor som de ska besvara ibland kommer de få en bild att skriva till.  Det här är ett mycket bra sätt att träna på att skriva meningar rätt och att få flyt i sin skrivning.

I SO har vi nu lämnat istiden och kommit till jägarstenåldern. Vi har läst i vår SO-bok och arbetat i arbetsboken. Vi har sett en film om mammuten och om stenåldern.Idag på rasten var det många som lekte stenåldersmänniskor 🙂

Info om vecka 13:
Måndag–Utevistelse i skogen hela dagen-Tyvärr blir det ingen utflykt med solbussen pg: smittspridningen av corona. Men Linda från Karlstads Naturskola kommer hit i stället. Vi kommer få en rolig dag tillsammans  med tema forntiden ute i skogen Ta med en fika + något att dricka. Något att sitta på .Kläder efter väder. Skor som är praktiska och tål att bli leriga/blöta .Vi kommer äta wokad/ nasigoräng. Ta med något att äta på och med.
Tisdag- idrott- inget ombyte behövs.

Torsdag– Läxa tillbaka till skolan
Visningsdag- man får ta med sig något hemifrån att visa (inga vapen eller levande djur 🙂

Fredag – Långfredag-Lovdag
 Vecka 14– påsklov