Veckobrev V:11

Nu har vi klarat av simningen för den här gången. Jätteroligt men jobbigt och kallt i vattnet tyckte många att det var. Ni kan gärna åka iväg till badhuset och fortsätta träna på att simma och ta lite simmärken.
Den här veckan har vi jobbat med bokstaven Pp den här bokstaven måste man se till när man skriver den lilla-gemenen att “pinnen”måste hamna under strecket. I boken Livet i bokstavslandet fick barnen läsa frågor som de skulle svara ja eller nej på. Har zebran rutig päls? Är pirater goda? Äter du mat?

I matten har vi nu börjat med tiotalsövergångar. Det tyckte många var lätt. Vi började med tiotalsövergång från 8 och 9. Nu börjar barnen förstå varför jag har tjatat på dem att de ska kunna tiokompisarna. Tiotalsövergången är en jättebra metod som ger ett systematiskt tänkande och bra förberedelse inför kommande algebra.
I NO har vi tittat på filmer om insekter och om spindlar. Vi har läst i vår NO-bok om näringskedjor och hur en växt gör för att få näring.

På bilden har barnen fått göra så vackra tulpanmålningar med en mosaikvas. Pilligt men kul!
Måndag–Vi går till skogen ta med Skattkärrsfika om ni vill
Fredag-Läxan tillbaka Idrott / ta med ombyte+handduk
Vi önskar er  mysig helg Sofie och Cecilia