Den här veckan har vi varit på badhuset och simmat . Nu har vi en gång kvar och det är på måndag.Barnen är jätteduktiga och tränar och kämpar på varje dag. Ett tips från simlärarna är att ni går till badhuset och börjar ta simmärken om ni inte redan har börjat göra det.
Vi har hunnit med lite annat också. I matten har vi fortsatt med klockan. Hela och halva timmar och tränade på vad klockan är om en timme.

I svenskan har vi läst faktatexter om fiskar och om Universum. Barnen fick en uppgift där de skulle måla en egen planet ,ge planeten ett namn och berätta om vilka som bodde på planeten. Många roliga nya planeter finns det nu 🙂 Glassplaneten,Muffinsplaneten,Miniorplaneten,Siriusplaneten och många fler.
Jag gick igenom vad en faktatext är och att det är skillnad på en skönlitterär text.
I NO har vi lärt oss om näringskedjor och om klassificeringar av djur och växter. Vi har även pratat om olika livscyklar.Vi tittade på en film om det.
Skolsköterskan Michaela var hos oss och informerade om handhygien. Vi fick se en film om hur man tvättar händerna.

Nästa vecka:
Måndag–Simma- ta med badkläder och handduk+tvål/schampo
Fredag-Läxan tillbaka Idrott / ta med ombyte+handduk
                             Vi önskar er en toppenhelg // Sofie och Cecilia