Veckobrev. v 7

Hej!
I SO:n har vi fortsatt med dinosauriernas tid.
Vi har tittat på en jättebra serie
Dino Labbet: Gör dig redo för rytande dinosaurier, vassa klor och spännande fakta! I Dinolabbet gör Marcus
Granseth vad han kan för att hålla dinosaurierna kvar på hologramplattan, men det går inte alltid som han tänkt sig. Lär dig massor av dinosauriefakta i Dinolabbet!
Vi har lärt oss att skriva en faktatext. Klassen har fått välja en dinosaurie som de har forskat om. De har tittat i böcker, på nätet, faktablad för att hitta fakta.. Det här tyckte alla var jättekul. När man blev färdig så fick barnen redovisa för klassen. Jätteroligt att se alla arbeta så bra vilket engagemang. Vi kommer fortsätta med redovisningarna nästa vecka.

I matten har vi fortsatt med multiplikation . Barnen fick ett test på 10:ans tabell med ett superresultat. TJOHOOO vilka duktiga barn.
NTA -Vi har lärt oss om magnetism och kollat in vilka av de 20 fasta ämnena som var magnetiska. Vi tittade på ett avsnitt av Kayos Krita som handlade om magnetism-

Kayo och hennes storasyster är ensamma hemma. Det uppstår naturligtvis små vardagliga problem och konflikter. Nu upptäcker Kayo att hon har en magisk krita som får fram den animerade karaktären Glenn. Han blir Kayos nya vän och hjälp när problem uppstår.

Nästa vecka:
Måndag–Utevistelse-(skolgården)ta med  skattkärrsfika om man vill.
Tisdag- Sofie läkarbesök hela dagen -vikarie (vet ej vem i skrivandets stund)
idrott- inget ombyte behövs.
Torsdag– Läxa tillbaka till skolan
Trevlig helg// Sofie och Cecilia