Veckobrev V: 45

I matten har vi haft ett mattetest på det första kapitlet med ett strålande resultat.
Nu har vi börjat med kapitel två som kommer ta upp: Addition och subtraktion med tiotalsövergång och problemlösning.
Den här veckan var det vår tur att städa skolgården ,barnen reagerade på att det var så himla mycket skräp

På NO har vi börjat med tema rymden. Barnen fick skriva i sin bok om vad de redan visste om rymden. Vi läste ur våra NO-böcker om Big Bang och såg på en film om det. De fick måla hur de trodde att Big bang såg ut och hur de tror att vår planet kommer se ut om 10000 år. Många målade en bro från jorden till månen. Häftigt!
Vi lärde oss om vår planet jorden.
Jag läste för barnen från bibeln om skapelseberättelsen och vi tittade på en film. Vi jämförde de olika teorierna och barnen hade många funderingar på både Gud och Big bang. Vi kommer även lära oss om Asatrons och den Grekiska mytologins skapelseberättelse.

I svenskan har vi tränat på att utveckla meningar när vi skriver sagor . Ex: En groda- den gröna grodan- den fina gröna grodan. Vi lärde oss vad adjektiv är för något.
Vi har även tränat på vokalerna och jobbat med dem i svenska boken.
På bilden har barnen målat  katter med inspiration från konstnären Laurel  Burch.

Info om vecka:46
Barnboksveckan: Barnboksveckan firas i november då även den nationella läsdagen firas. Torsdagen under vecka 46 är en nationell läsdag.
Alla ska ta med sin favoritbok till skolan vi kommer att läsa ur den hela veckan.

Måndag
Vi går till skogen ta med Skattkärrsfika om man vill. OBS! Se till att barnen har stövlar/vattentäta skor här
Tisdag- idrott- ta med ombyte+ handduk till dusch
Onsdag- Naturskolan kommer hit- tänk på kläder efter väder Skattkärrsfika får tas med.

Stenrika Ulrika Genom gestaltning tar vi eleverna genom ett äventyr där Stenrika Ulrika behöver hjälp att lösa kluriga uppdrag som Stena Bumling hittat på. Löser vi kluringarna får Stenrika Ulrika tillbaka sina kära stenar som Stena Bumling lagt beslag på. Bra kopplingar till NTA tema Jord.

Torsdag- läxan ska med tillbaka till skolan
Fredag-Utevistelse
Trevlig helg// Sofie och Cecilia