Veckobrev v: 43

Hej !
På torsdagen var det FN-dagen det firade vi tillsammans med alla på skolan med en morgonsamling ute på skolgården. Lågstadiet och mellanstadiet  sjöng en varsin sång och elever från sexorna läste upp några artiklar från Barnkonventionen.

Den här veckan har vi jobbat vidare med -och avslutat vårat minitema om FN och Barnkonventionen. Vi har kollat på olika filmer som tar upp rättigheterna och vi avslutade arbetet på FN-dagen genom att barnen fick göra ett litet test och diskutera i små grupper om tre valda rättigheter. Alla gjorde så bra ifrån sig!

Samtidigt som Karin testade elevernas kunskaper gjorde eleverna fina höstbilder. De målade ett träd i höstiga färger med hjälp av tops doppade i färg.
.

I matematiken har vi vi fortsatt att jobba med talet 6 och sen börjat jobba med talet 7 och den kommutativa lagen.
Räknelag som säger att termerna (vid addition) och faktorerna (vid multiplikation) kan kastas om utan att resultatet förändras. Ordet kommutativ kommer av ett latinskt ord som betyder byta ut.

I svenskan har vi jobbat med bokstaven Nn och i arbetsschemat. Barnen har jobbat med att skriva meningar med punkt och att skriva frågor med frågetecken.

I arbetet med tema kroppen har vi kollat på film om det vi tidigare lärt oss. Det handlade om örats uppbyggnad, våra organ och muskler.

Veckans träd:
Granen kan växa sig så hög som 60 meter och bli över 400 år gammal.

Veckans grej – VG: Den här veckan har vi halloween och alla helgons afton.

Vi har läst om Malala som är världens yngste fredspristagare.

Ha ett trevligt höstlov så ses vi igen vecka 45

Info om v:45
Måndag- Skogen -Skattkärrsfika får tas med
Fredag- läxa sidan 32-35 i Magiska kulan/Olas bok