Veckobrev v: 43

Veckorna rullar på och det är redan dags för höstlov nästa vecka.

I måndags gick vi en promenad runt spåret 2,5km. Vi stannade för fika och lek vid grillplatsen.
I matten har vi börjat med problemlösning. Här gäller det att läsa igenom vad som frågas efter innan man börjar räkna. Klurigt men roligt.

I NO har vi lärt oss om kraft och rörelse och fått förklarat vad -tyngdkraft,friktion,balans,jämvikt och tyngdpunkt är. Barnen har blivit så duktiga på att “svansläsa” nu. Vi läser en mening var ur vår NO-bok och det gäller att hålla koll i texten vart man är. Det märks att de börjar bli mycket säkra på läsningen nu.

Vi har tittat på NO-tv ,en så rolig serie som förklarar på ett roligt och enkelt sätt de begrepp som vi har läst om.
Den påhittade tv-kanalen NO-tv handlar allt om NO. Här möter du den självgoda, men hopplösa privatdetektiven Charlotte Holmes som med hjälp av sin assistent Dr Watson löser kluriga fysikmysterier.
I Tekniken har vi fortsatt med elsäkerhet och tittat på olika säkerhetssymboler för elsäkerhet. Vi tittade på ett avsnitt om Typiskt teknik.

Nu har vi börjat skriva korta berättelser den här gången fick barnen skriva en spökhistoria. Här ska barnen ha med en tydlig början, en plats, ett problem och ett slut.
Till hjälp kunde man ha ett tärningsbingo där man fick lite tips om de olika stegen. Vi kommer att fortsätta med att skriva berättelser med olika teman.

Veckans djur: Havsörn

Info om vecka 44:
Höstlov
Info om vecka:45
Måndag
Vi går till skogen ta med Skattkärrsfika om man vill. OBS! Se till att barnen har stövlar/vattentäta skor här
Tisdag- idrott-inget ombyte behövs
Torsdag- läxan ska med tillbaka till skolan
Fredag-Utevistelse

Trevlig helg och lov önskar vi er//Sofie och Cecilia