Veckobrev v 4

Hej!

Den här veckan har vi haft vikarie Ida och Josefin  då jag är sjukskriven.Josefin kommer att ha klassen nästa vecka med jag vet mer på måndag 1/2 efter mitt läkarbesök om när jag kan återkomma till klassen.Cecilia och Josefin hälsar att veckan har varit bra.

.

I matten har vi lärt oss om sambandet mellan addition och multiplikation barnen såg en film som förklarar sambandet mellan addition och multiplikation.

Barnen fick skriva om additionsuttrycket 2+2+2+2, som en multiplikation och här är det viktigt att förstå att man skriver 4•2 eftersom man ska börja med att skriva hur många högar/tvåor du har.

På SO vi har börjat titta på en serie om Jack Jack och jordens utveckling :När Jack kommer med klassen till det stora museet får han till uppgift att hitta fakta om jordens utveckling. Att redovisa inför klassen är Jack så sugen på, så han smiter i väg och hamnar på en helt egen upptäcktsfärd i museets olika skrymslen. Hans upplevelse av de olika tidsåldrarnas fossil kommer att bli lite annorlunda! Barnen har målat och skrivit i deras SO-böcker och lyssnat när Josefin har läst från boken om historia.

På idrotten ordnade Andreas en innelektion och barnen har både rört på sig och lärt sig något om både allemansrätten och nyttan av att röra på sig. Det som togs upp var de tre fördelarna som händer när man rör på sig : VI –blir gladare,-blir smartare,-orkar fokusera och prestera bättre på annat vi gör.  Allemansrätten.-Inte störa ,inte förstöra Det är både en rättighet och ett ansvar som låter oss vara fritt i naturen.

Måndag–Vi går till skogen ta med Skattkärrsfika om man vill.

Tisdag- idrott- inget ombyte behövs.
Torsdag– Läxa tillbaka till skolan
Fredag– Utevistelse