Veckobrev v: 17

Oj redan maj snart tiden går verkligen snabbt då man har kul ,för det har vi verkligen i vår klass. Det är en härlig stämning och barnen leker och har kul på rasterna. I klassrummet är det arbetsro och alla får sakerna gjorda så som vi har tänkt.
Förra veckan + den här har vi arbetat med SJ-ljudet både som stavas med SJ och SK. Vi hade diktamen på förra veckans ord och det var rekord 9 och 10 rätt allihopa .:)
Barnen har fortsatt med att skriva en kort text med något som jag säger till. Ex: Vad arbetar din mamma med? Hur ser dina badbyxor/baddräkt/ bikini ut? Berätta om en mardröm du haft.
De är jätteduktiga allihopa och jag ser att det har gett resultat ,era barn är mycket mer noggranna nu med att skriva en mening rätt.

I arbetsboken i svenska fick de skriva ett brev till någon. Lite svårt tyckte många . När jag var i samma ålder hade jag massor av brevvänner från hela Sverige, men nuförtiden verkar det vara utdött tyvärr. Tänk vad roligt det är att få ett brev i brevlådan och sen svara på det. Det här kommer vi träna mer på så  nästa vecka ska de få skriva ett brev till någon i klassen som de sedan kommer få besvara. De kommer inte få reda på vem de ska skriva till utan jag kommer samla in breven och sedan dela ut dem, blir spännande för man vet inte alls vem som får vems brev.

I matten har vi tränat på 3:ans tabell .
Träna ,träna ,träna på tabellerna med era barn det är mycket bra att ha med sig för framtida bruk  så de sitter .Multiplikation är viktigt och ligger till grund för i stort sett all matematik som kommer efter mellanstadiet, bland annat positionssystemet, bråk och funktioner.

En intressant artikel :

Men ååå titta vad jag har fått så himla fina
Tack Lucas och Oscar för de fina ugglorna jag fick.

Info om vecka 18:
Läsutmaningen fortsätter- det har redan kommit in några bokryggar

Utevistelse-vi går till skogen skattkärrsfika om man vill.
Tisdag- uteidrott- inget ombyte behövs.

Fredag- Diktamen

önskar vi er/ Sofie-Cecilia-Ellen, Björnis och Kevin