Veckobrev v: 15

En coronaåtgärd är att nu har ettorna och tvåorna börjat äta i våra klassrum istället för matsalen. Vi i vår klass har valt att äta i vår bildsal och det har fungerat jättebra. Vi äter kl 11:30 istället för 11:20.
Corona: Smittskydd Värmland redovisar ett mycket allvarligt smittläge i länet, vilket vi också ser effekterna av i vår verksamhet. Det är en fortsatt ökning i de yngre åldrarna; barn och skolungdomar samt personer i arbetsför ålder. Det är fortsatt hårt tryck på vårdens resurser och därför försenas provtagningen. Från den 10 april är det nu möjligt för barn från 6 års ålder att göra självtest. Kommunen har förlängt beslutet om att arbeta hemifrån till och med den 30 juni 2021. Information till vårdnadshavare finns på kommunens hemsida: Covid-19 – vad gäller i förskola och grundskola (karlstad.se)

Den här veckan har vi firat Vilmer och Emil som har fyllt år. HIPP HIPP HURRA HURRA för dem.

I vår tidsresa har vi avslutat Jägarstenåldern och kommit fram till – Bondestenåldern.

Vi har tittat på en film : I stenålderns tid-Det är slutet av jägarstenåldern. Pojken Grim och hans lillebror ger sig ut på jakt. Men jakten går fel, och Grim kommer bort från sin familj. När han tas omhand av en man från en annan by, upptäcker han hur annorlunda de lever. Han har kommit till en bondestensåldersby, där människorna slagit sig till ro, odlar sin mat och håller djur som boskap. Det blir en ny början för Grim och hans familj.

I matten har vi nu tränat på hela den analoga klockan. Det som är klurigast tycker barnen är fem i halv och fem över halv . Träna gärna hemma genom att fråga barnen vad klockan är. Jag har även lagt ut klockövningar på Bingel.
Ett bra spel där barnen kan träna på klockan hittar ni här: https://www.elevspel.se/amnen/matematik/klockan.html

I vår högläsningsbok har vi stött på spökskeppet “Den flygande holländaren” jag har berättat historien/skrönan om den som är riktigt läskig. Vi avslutade med att titta lite på olika pirater och sjöng Pippis sjörövarsånger.

Vi har lånat en Friluftslåda från Naturskolan i två veckor. På måndag kommer barnen få pröva att göra upp eld, knyta olika knopar, göra pinnbröd, leta vårtecken och massor av annat kul. Skicka gärna med en fika då vi kommer vara ute ett tag.

Info om vecka 16:

Utevistelse-vi går till skogen skattkärrsfika om man vill.
Tisdag- uteidrott- inget ombyte behövs.

Vi går till Tegelparken ta  gärna med kickboard + hjälm ,skateboard eller nåt annat som rullar
Onsdag- Sofie åker till doktorn innan lunch Cecilia+ studenterna har klassen
Torsdag– Läsläxa tillbaka till skolan

Vi önskar er alla en toppenhelg//Sofie,Cecilia,Ellen,Björnis