Veckobrev v: 11

Hej!
På tisdagen hade vi brandövning. Barnen är jätteduktiga att lugnt släppa allt vi gör och gå ut till samlingsplatsen.
Den här veckan har vi nästan gjort färdigt i matteboken och nästa vecka kommer vi ha ett test på det sista kapitlet.

Vi har lärt oss om tal i  bråkform . Det var  konstigt att 1/2 är mer en 1/4 men när vi tittade på bråkcirklarna som jag har satt upp på tavlan så såg det tydligt vilket bråktal som var störst.

Vi har börjat titta på en spännande serie Arkeologens dotter.
Nims mamma är arkeolog. En dag är hon spårlöst försvunnen. I sitt sökande efter henne hittar Nim ett uråldrigt halsband på mammans utgrävningsplats. Halsbandet visar sig ha oanade och märkliga krafter. Det kastar Nim handlöst tillbaka i tiden. I sitt sökande efter sin mamma reser Nim genom årtusendena. Men en annan person färdas också i tiden – en med onda avsikter.

Utflykt med Karlstads naturskola måndag 29/3
Vi åker  8.45  med buss till Hammarö. Vi kommer följa med till  istiden och leta efter spår efter isen och jobba oss framåt i forntiden. Stenåldern, bronsåldern, järnåldern och vikingatiden. Vi kommer ha stationer under dagen där vi undersöker lämningar efter istiden och vi kommer bli jägare och skjuta med pil och båge, göra lersmycken mm 😊
Maten lagar vi ute vid en grillplats. Vi kommer bjuda på Wok/nasigoräng. Alla tar med något att äta på och med och dricka ur. Ta med kläder efter väder och något att sitta på.

Info om vecka 12:
Utvecklingssamtalen fortsätter
Måndag–Utevistelse-(skolgården)ta med  skattkärrsfika om man vill.
Tisdag- idrott- inget ombyte behövs.
Torsdag– Läxa tillbaka till skolan
Ha en härlig helg och glöm inte bort att rocka sockorna på söndag ( det gör vi idag)//Sofie och Cecilia