Veckobrev 37

På tisdagen hade vi tillsammansdag på skolan. Det här var mycket uppskattat av barnen. Barnen på skolan var indelade i grupper med barn från olika klasser och grupperna leddes av sexorna på skolan. På olika stationer fick barnen testa på olika lekar. Vi avslutade dagen med att äta hamburgare.

Den här veckan har veckans bokstav varit Bb.

Lite klurigt att skriva den ”lilla” bokstaven” b då många elever förväxlar den med ”lilla” d. Barnen har fått träna på att lyssna var i ord de hör bokstaven b,först inuti eller sist. Veckans ordbilder – jag-har-vill. Jag har en boll. Jag vill leka.
I matten har vi jobbat med fler – lika många -färre.
Vi har även lärt oss tecknen för större än och mindre än. Mindre än-tecknet är namnet på tecknet <. Större än-tecknet är tecknet >.Man kan tänka så att ”krokodilens” gap alltid ska vara mot det tal som är störst.

I SO har vi jobbat i vår SO-bok och lärt oss om vilka ämnen som ingår i SO-Samhälls orienterade ämnen.- Religon-Samhällskunskap-Geografi. I SO-boken var det en fundering på hur vårt samhälle ser ut om 100 år. Jag fick många roliga ideer  om det -robotar,svävande bilar,tåg, maskiner som gör att djur kan prata.

På bilden fick barnen måla fina ekorrar!

• Måndag- Vi går till skogen skattkärrsfika får tas med
    Föräldrarmöte kl:18:00 i vårt klassrum
  • Tisdag
    Skolfotografering –
    OBS! En del av er har uppgett att ert barn inte får vara med på bilder om ni vill att de är med i skolkatalogen så meddela mig annars så ser jag till  så att de inte är med på bild i skolkatalogen + gruppfotot.
  • Fredag-
    Idrott- ta med ombyte-skor+ handduk
    Läsläxan skickas med hem ta med tillbaka till nästa fredag.
                                           Ha en fin helg Sofie och Cecilia