Veckobrev.21

Hej! En kort vecka är avklarad och vi har hunnit med en hel del.
Barnen har läst faktatexter i Stjärnsvenskan och de börjar bli riktigt duktiga på att finna svaren på frågorna efter de har läst boken.
I matematiken har vi börjat med geometri, vi har lärt oss vad ett spann är, vad cm= centimeter är hur många centimeter det går på en meter= m. Barnen har fått träna på att mäta med en linjal. Här är det jättenoga att man mäter från 0. Barnen har mätt olika saker och uppskattat vad olika längder är ex:skatans näbb är 20cm,12cm,2cm
När vi var i skogen fick barnen leta efter 100 naturföremål  i sina grupper och forma tio siffror av dem.

Makeriet/UR

På tekniken har vi fortsatt att programmera de små Bluebotarnabörjat . V har börjat titta på en serie om programmering- Makeriet-
 Programledarna Arantxa Álvares och Erik Rosales utforskar teknikens värld med digital slöjd och skapar och uppfinner tillsammans med barnen som besöker dem i deras verkstad – deras makerspace. De använder sig av allt från återvunnet material och gammalt skrot till digital teknik. På vägen lär de sig om mekanismerna bakom sina uppfinningar som till exempel elektricitet, hydraulik och sensorer.

Vi tittade på en film om varför vi firar Kristi himmelsfärds dag och jag läste ur bibeln om det. Vi tittade även på en film om de olika högtiderna på sommaren.

Info om nästa vecka.
Måndag 25/5 – STUDIEDAG-Skolan stängd-reducerat öppethållande på fritids
Tisdag-Torsdag –Utepass/skogen ta med vattenflaska/fika om ni vill
Fredag-