Hej! På måndagen gick vi till dansbaneberget där barnen fick jobba i grupper med tärningar de fick olika uppdrag för vare siffra de slog.

Vi har fortsatt med vårt NTA-tema.Nu har vi övergått till att undersöka vätskor. Barnen fick observera,beskriva och jämföra två vätskor-vatten och lim.
Barnen fick diskutera likheter och skillnader mellan vätskorna. Vätskor har unika egenskaper som kan beskrivas med hjälp av observationer och tester.

Vi tittade på ett avsnitt av Kayos krita där Kayo råkar spilla juice på sin storasysters nya tröja. Den magiska vännen Glenn ger tips på hur man kan lösa fläcken. Kayo får också veta hur man gör en alldeles egen lavalampa.
I matten har vi börjat med division  och lärt oss nya matteord;täljare,nämnare,kvot.

I SO har vi lärt oss om de första däggdjuren-som var litet som en näbbmus.Vi lärde oss om Smilodon-den sabeltandade tigern och om de allra första människorna.Vi tittade på en film om istiden.

På torsdagen hade vi minimello och klass 2A:s resultat 1.Tusse 2.Klara H 3.Dotter! Blir spännande att se vem som vinner på lördag😀

Info om vecka 11:
Utvecklingssamtalen fortsätter
Måndag–Utevistelse-(skolgården)ta med  skattkärrsfika om man vill.
Tisdag- idrott- inget ombyte behövs.
Torsdag– Läxa tillbaka till skolan
Fredag- Vi rockar sockor för allas lika värde.
Ta på dig olika strumpor i dag, hylla våra olikheter och slå ett slag för alla människors lika värde och rättigheter. FN har utlyst den 21 mars till Världsdagen för Downs syndrom och då rockar vi!

Trevlig helg //Sofie och Cecilia