Hejsan! På måndagen gjorde vi 36-leken om rymden när vi var i skogen.
Den här veckan har vi jobbat  med subtraktion från hela tiotal och med tiotalsövergång. Tänk på att först subtrahera till närmsta tiotal sen subtraherar man resten. Klurigt för en del.

Vi har lärt oss om solen och om stjärnhimmelen. Jag har läst ur en bok om de olika stjärnbilderna och vi tittade på en film om stjärnhimmelen.
Hoppas det blir stjärnklart nu så ni kan följa med barnen ut på stjärnbildsjakt. Jag har skickat med barnen en karta över vinterns stjärnbilder som syns riktigt bra nu. Jag visade barnen uppskjutningen som Elon Musk gjorde i måndags till rymdstationen ISS. Häftigt tyckte barnen.
I svenskan fick barnen läsa en text som de sedan skulle sammanfatta.
Barnen fick visa mig att de kan skriva meningar utifrån en bild. Många skrev en liten berättelse och inte bara meningar. Jättekul att se hur era barn har utvecklats.
Många har nu kommit så långt i sin skrivutveckling att de kan fylla ut sina berättelser mer.

Info om vecka:48
–Vi går till skogen ta med Skattkärrsfika om man vill.
Tisdag- idrott- ta med ombyte+ handduk till dusch
Torsdag-Läxa tillbaka
Fredag-Vaccination-Barnen har önskat att få ta med sig ett gosedjur
Trevlig helg-Sofie och Cecilia